09.12.13

Mazais piedzīvojums

Sestdien, 7.decembrī, es un mans deju kolektīvs Strautuguns agri cēlāmies, lai dotos uz Bauskas novadu un piedalītos "Ziemassvētku kausā" - pasākums, kurā daudzi kolektīvi no Latvijas pārbauda savus spēkus dejās un sporta spēlēs, lai pēc tam ballē atpūstos visi kopā.
Jau no rīta, sniegoša sniega ieskauti, kāpām mazajā busiņā, kaut gan busiņš nelikās diži pārliecinošs par savām spējām. Ar domu, ka galvenais jau ir tikt laicīgi galā, devāmies ceļā. Tad tikai viss sākās.
Autobuss tieši aiz Dobeles nogriezās nepareizi. Pateicoties navigācijām telefonos, tomēr neapmaldījāmies, bet tikai lielu līkumu izmetām... Galapunktā gan ieradāmies 'līdz ar sekundēm', jo pats pasākums bija ievilcies par pusstundu. Tālāk bija koncerts ar diezgan steidzīgu gatavošanos, pēc koncerta devāmies pusdienās un piedalīties sporta spēlēs. Pēc tām devāmies uz balli (busiņam atkal nenogriežoties kur vajag un nobraucot liekus kilometrus). Par balli gan to nosaukt grūti, drīzāk tāda klubu disenīte (mūzikas ziņā).
Pusnaktī mazliet piekusuši uzsākām ceļu mājup. Mazliet paguļot, mazliet uzdziedot tikām līdz pusceļam, kad debesīs redzējām ziemeļblāzmu. Padebess vairākas reizes uzzibsnījot iekrāsojās zilganzaļos toņos. Skaisti, tiešām.
Lēnām ripinoties turpinājām ceļu, kad dažus kilometrus no Ventspils busiņam noplīsa riteņi. Divi.
Gandrīz turpat pie grāvja malas biezas sniega kārtas ieskauti, visi bijām šokā, domājot - "Ko nu tālāk?". Prieks, ka atradās glābējbusiņš, kas atbrauca 5:30 no rīta mums pakaļ (kas apgriežoties pamanījās iegrimt kupenā), lai nogādātu mūs mājās sveikus un veselus.
Varu gan palielīties, ka mūsu kolektīvs ieguva 5.vietu dejās starp visiem kolektīviem :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru